Het fonds
In 1961 richtte SHV het Fentener van Vlissingen Fonds op om activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in de stad en de provincie Utrecht te ondersteunen en stimuleren. SHV bestaat sinds 1896 en is een familiebedrijf met een aantal kernactiviteiten op het gebied van beleggen, diervoeding, energie, groothandels, industrie en zwaar transport, waarvoor in 75 landen meer dan 50.000 mensen werkzaam zijn. SHV ondersteunt daarnaast wereldwijd ruim vijftig fondsen, vooral op het gebied van educatie, gezondheid, armoedebestrijding, veiligheid en milieu. In Utrecht financiert SHV het Fentener van Vlissingen Fonds.
SHV biedt ruimte aan talent, investeert in mensen, heeft aandacht voor het ongewone en is overtuigd van de kracht van eenvoud. Het Fentener van Vlissingen Fonds vertaalt deze uitgangspunten door bijzondere kunst- en cultuurmakers - zowel amateurs als professionals - te ondersteunen en stimuleren in hun ontwikkeling. Dat doet het fonds door het verlenen van subsidies en door de toekenning van de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs aan kunstenaars die met hun werk een unieke artistieke bijdrage leveren aan het Utrechtse culturele leven.
Het bestuur van het Fentener van Vlissingen Fonds beoordeelt de subsidieaanvragen en wordt gevormd door:
Deirdre Carasso - voorzitter
Mary Ann Wesselman van Helmond-Boumeester - penningmeester
Ine Gevers - algemeen bestuurslid
Elly Albers - secretariaat.
Het Fentener van Vlissingen Fonds heeft geen personeel in dienst en de bestuursleden werken op vrijwillige basis.
Het Fentener van Vlissingen Fonds heeft een College van Toezicht met daarin de voorzitter van de Raad van Commissarissen, de directievoorzitter en de secretaris van de vennootschap van SHV.
Voor het meest recente bestuur verslag en het ANBI formulier zie hieronder.
Foto: Vloermozaïek van Nicolaas Wijnberg in de hal van het SHV hoofdkantoor, 1960.
Terug